R3002 ve R3004 tipi bir dağıtım kabini, Ex d aleve dayanıklı koruma tipine sahip çelikten yapılmıştır.  Kabinin kapanması dişli tip olup, sadece gerilim altında olmadığında açılabilmesi için kilit anahtarı ile açılmaya karşı korumalıdır.  Üniteler içi ve dışı boyanarak korozyona karşı korunur.

 Ex d çelik muhafazalar (tip R3002 ve R3004) ve Ex e çelik sac muhafazalar (tip R3003, R3005, R3006) tekli muhafazalar ve kombinasyonlar olarak kullanılabilir.

Muhafazaların boyutları, büyük bir modüler ünitede birleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır.  Kontaktörler, anahtarlar, enstrümanlar ve PLC'ler gibi çok sayıda bileşen bu muhafazalara yerleştirilebilir.  Doğal olarak, müşteri tarafından sağlanan ekipman da yerleşim planına dahil edilebilir.  Ekipman düzeni, tarafımızca müşterinin gereksinimlerine göre tasarlanmıştır.  Kablo girişi, doğrudan (kablo rakorları veya kanal girişleri) veya R3003, R3005, R3006 tipi Ex e muhafazaları aracılığıyla dolaylıdır.

 "Ateşe dayanıklı" tip koruma 'Ex d', normal çalışmada kıvılcım veya ark oluşmasına neden olabilecek elektrikli bileşenlerin (anahtarlar, kontaktörler vb.) yanıcı gaz patlaması veya  buhar ve çevreleyen patlayıcı bir atmosferin tutuşmasına izin vermez.  Ayrıca, mahfazaların dış yüzeyinin sıcaklığı, uygun sıcaklık sınıfı için öngörülen sıcaklık sınırını aşmamalıdır.  Bu, takılan bileşenlerden kaynaklanan ısı kaybının belirli bir değeri aşmaması gerektiği anlamına gelir.  Yer altı madenlerinde kullanım için uygundur.

   
Marka TEPEx
   
  II 2G Ex eb IIC T6 T4 Gb
Exproof Etiketi II 2D Ex tb IIIC T80°C Db
  I M2 Ex eb I Mb
   
Gövde Türü Çelik Saç
   
   
Zone      Zone 1,2,21,22
   
   
IP      IP66